Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Novi Sad
08.08.2019.
18:22 > 18:33
Vlasnica novosadskog "Kanala 9" Maja Pavlović najavila je da će u ponedeljak, 12. avgusta, po treći put započeti štrajk glađu ukoliko problemi njene televizije ne budu rešeni.
  • dijasporac

    09.08.2019 23:10
    Iskreno, nisam ni znao da postoji taj TV kanal. Jeste da ne zivim 8 godina u Srbiji ali gazdarica kaze da postoje 20 a ja nisam ni cuo za njih. OK, nisam nesto narocito ni gledao/ ni ne gledam TV ali sam mislio da dobro poznajem Novi Sad pa mi neverovatno da mi promakla ta TV postaja...
    E sad, ako je TV stanica relativno nepoznata u mestu gde emituje nije mi jasno od cega zive, od reklama tesko, vidim da ne dobijaju ni sredstva iz fondova.
  • jedan od bivših

    09.08.2019 13:54
    davno beše...
    Što kažu u jednom domaćem filmu "tko nije vodio djecu na Zagrebački velesajam taj ne zna što je patnja." E pa ko nije radio na Kanalu 9 taj ne zna šta je patnja. "Plata" bednih 10ak hiljada u 22 rate, kad dobiješ ne znaš da li je za jun ili decembar, šikaniranje, izdr****nje, prenemaganje... Onda bude vrhunac kad Nemanja Pavlović doveze jahtu ispred TV pa nam kaže da je očistimo malo... Kukaju kako nema para pa šalju video snimke sa luksuznih destinacija (kao nisu išli na odmor već su tamo snimali priloge). Voze se skupi automobili a nema se za isplatu zarada. Sve im je išlo na kompezaciju (restorani, butici, prodavnice...) ali kompezaciju koristi samo porodica Pavlović. Neka me Maja demantuje ako lažem, a moj potpis još uvek postoji u svesci pored iznosa "zarade" - normalno sve na crno i na ruke, nema božije prijave na PIO i zdravstveno osiguranje. Prema tome, ako neko hoće da ima televiziju ne treba da se igra televizije, već da je to jedno ozbiljno preduzeće a ne igračka za lečenje sujete i kompleksa.
  • Lala

    09.08.2019 12:16
    Lenki
    Jasno je onima sto ne gledaju prorezimske (citaj sve) medije a svi dugovi im se oprastaju + dobijaju znacajna sredstva od istih. Kazete konkurisali kod Googla i Facebooka!?Da li ste svesni ove najblaze receno gluposti.
  • Sir Nose

    09.08.2019 12:12
    Bitno da je posle sastanka sa premijerkom prestala da subotom u 18h preuzima tv stream sa protesta iz Beograda koji je uredno ranije isao sa sabacke televizije
  • mile

    09.08.2019 10:15
    Definitivno ta TV ne funkcionise ko svet odavno a ona bi htela posebne uslove.Nemaju niti su imali nekakav program , retko ko ih gleda pa nemaju prihoda znam pouzdano jer sam saradjivao sanjima tj. jos sa pokojnim Nemanjom a ni za njegovog zivota nisu radili bog zna kako. Nema kvaliteta nema ni para I gotovo. Moze da ide I do Aljaske al od toga nema nista.
  • teror

    09.08.2019 09:49
    Koliko vidim izgleda da se ova zena zamerila mnogim citaocima .
  • komsija

    09.08.2019 08:53
    ..smorila je , pa sta hoce vise ..pa kako pa zasto ...tipicna su ovdasnja pitanja .
    Kada bi rumuni ovako trazili dlaku u jajetu kao neki citaoci nikada ne bi uspeli u svojim protestima .
    Podrska za ovu hrabru zenu .
  • cekaj

    09.08.2019 08:26
    Privatna firma dobija nešto od države i još se žali da joj je malo?
  • frxi

    09.08.2019 08:10
    knl9
    Poštovana gospođo vraćaj dugove i ne kukaj. Kad ne znaš da vodiš firmu, zatvaraj da ne bi došla u još veće probleme.
  • Ленка

    09.08.2019 08:04
    Е па сад'
    Подржавам Мају када је у питању решавање судских спорова, који иако је ситуација јасна често трају по више година, што нема никаквог оправдања, јер се ради само о нестручности или безобразлуку судија.
    Што се тиче кокурса на којима иста учествује ту нисам на њеној страни и на њима нема уравниловке, неко добија, а неко губи.
    Ја сам конкурисала за конкурсе за средства код фирми као што су Google, Facebook, тј. код њихових фондација, али нисам добила средства.
    То што сам поднела по њиховој процени не задовољава критеријуме.
    Они мени не образлажу зашто су то одлучили, јер је то субјективан став Комисије, која се тиме бави.
    Нико се не меша у њихов рад, а тако је било и на разним државним конкурсима у Италији, Аустрији и Немачкој.
    Наравно на неким конкурсима су ми одобрена одређена средства, али често у много мањим износима од тражених.
    То је норамлно у таквим ситуацијама.
    Зато ми није јасна Маја када каже: "Već godinama unazad Kanal 9 na lokalnom konkursu dobija između 200 i 600 hiljada dinara, dok Novosadska televizija dobija više od osam miliona."?
    Зашто она мора да добије новац локалне заједнице?
    Само да би опстала њена телевизија?
    То није никакав основ.
    Ако јој понуђени пројекти не задовољавају критеријуме чланова Комисије, која се тим питањима бави, онда новац не треба ни да добије.
    Чланове Комисије бира онај ко даје средства (тако је и у свим земљама Запада), и они могу да кажу да или не.
    Шта ту коме није јасно?
    Критеријуми код оцењивања пројеката су лична процена Комисије.
  • Veki

    08.08.2019 22:47
    Ova vise smori da cu i ja poceti da strajkujem gladju. Ako joj ne ide neka zatvori vise tu svoju tv, a ne sad se nesto pravda da to radi zbog svojih, ne znamo kojih, zaposlenih!!!!*
  • /

    08.08.2019 22:20
    /
    da nije onih 9.000 din plate koliko je placala radnike bih podrzao
    tako da...
  • NeleS

    08.08.2019 22:00
    Zakon
    A sto ne tuzi po onom zakonu o dostupnosti informacija firme gde je sns, posto je ove druge tuzila i dobila.
    To je privatna firma, trebalo bi svi mi privatnici da strajkujemo?!
  • milicica

    08.08.2019 21:46
    mozda mora
    Poatoje mnoge lokalne televizije i da nijedna sem kanala 9 ne da ne strajkuje vec se i ne oglasavaju da im je toliko tesko sem kad je u pitanju podela kolaca pa se nesto pitam kolika je to razlika u taksi koju treba da placaju a iskreno mislim da ona nije i ne moze bitineko ko ce reci ovo hocu i ovo necu. Kanal 9 retko ko i gleda i trebali bi se truditi da budu bolji, zanimljiviji pa da se nadju oglasivaci a inda i bolje posluje. Iskreno godinama vec i ne gledam doticnu televiziju jer smaraju a jos nesto ona se i ne moze uporediti sa novosadskom i to je nerealno. Sto se tice sudskih sporova gospodja je u pravu i nedopustivo je da sporovi traju pet godina i neko treba da odgovara za to. Malo vise rada, realnosti, zanimljivosti i sve ce biti ok.
  • PoP

    08.08.2019 21:19
    Ništa ja ovde ne razumem...
    Ako si sestro dužna onda plati. Rasprodaja sve i izmiri dugove. Pa nisam ja veverica kao i mnogi drugi koji svoje dažbine i porez uredno plaćamo godinama.
    U suprotnom, Strazbur i nije tako daleko.
  • Student NS

    08.08.2019 21:03
    Podrška za ovu ženu.

    Pogrešila je što je odustala od štrajka iako zahtevi nisu rešeni, time je oslabila svoju poziciju i teško će bilo šta sada uraditi.
    Mislila je igrati na dve stolice hvalila premijeru a sada je dobila baksuz posle koga se teško vratiti ....
  • Neko kome

    08.08.2019 20:48
    ste naudili
    Nemam ni malo simpatija za vas. Zašto? Zato što ste dozvoljavali sebi luksuz da dovodite opskurne likove u studio, koji su bez trunke stida, iznosili laži na račun moje porodice...
  • Orwell Vegan

    08.08.2019 20:47
    Istina
    Nema ona nikakve moci, da se razumemo. Pod dva, drzava redovno podmiruje dugove javnih preduzeca, odnosno partijskih lezilebovica. Pa zar ne bi trebalo barem jednom resetovati dug privatnika koji duguju do 10 000 Evra poreza, recimo.
  • Jovan

    08.08.2019 20:45
    Ja, eto, ne želim da živim u državi u kojoj se nelegalni objekat na Kopaoniku ruši, u kojoj je normalno da javna preduzeća i bogati pojedinci ne plaćaju struju i da im se to dopušta, u državi u kojoj je normalno da izvršitelji koji su u sprezi sa vlašću otimaju ljudima stanove i naplaćuju basnoslovne tarife, ne želim da živim u državi gde su mediji koji su bliski vlasti glavno oružje za obračunavanje sa neistomišljenicima, u državi u kojoj je normalno da visoki zvaničnici ubijaju ljude na naplatnim rampama bez ikakvih posledica, gde se funkcioneri štite iako su seksualno zlostavljali i maltretirali podređene, gde asfalt na novom autoputu ne izdrži ni mesec dana bez pucanja, i gde se obruši potporni zid pored tog istog autoputa, ne želim da živim u državi u kojoj se nagrađuju gradonačelnici koji ruše čitave blokove sopstvenog grada ili zamenici gradonačelnika koji žele da sagrade neke gondole na spomeniku kulture, tvrđavi, koja je stara dva milenijuma, ne želim da živim u državi u kojoj se bratu ministra finansija (istom onom koji je rušio kvartove po gradu), dodeljuju besplatna kola od strane privatnih firmi, biznismena... mislim, gospođo premijerka, mogu ja da nastavim, ali ovde nema dovoljno slova da napišem sve što se dešava u ovoj državi, a nije po zakonu, zbog čega ja ne želim da živim u ovoj državi. Ja, i još mnogi drugi...
  • RVosha

    08.08.2019 19:40
    Bravo za ovu zenu
  • Bili Piton

    08.08.2019 19:25
    ?
    Imala je sansu da onoj zloj tetki i chaletu javno kaze sve u lice, ali nije, pocistili su patos sa njom..., tako da ne razumem cemu sad ovo?
  • Puk. Ratko Puškaš

    08.08.2019 18:46
    ...
    Srbija je zemlja u kojoj mentalitet dozvoljava luksuz da uopšte pomisliš kako je štrajk glađu rešenje za neprofitabilno preduzeće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna